Wie ben ik?

Welkom op de simpele blog van Erik Menzel.

Ik ben een wiskundige.
Ik heb wiskunde gestudeerd aan de Universiteit van Leiden en ben afgestudeerd in de coderingstheorie. Naast mijn studie wiskunde heb ik twee jaar Franse Taal- en Letterkunde gestudeerd.
Hierna heb ik als tweejarige AIO geleerd en gewerkt aan de Technische Universiteit Eindhoven aan de ontwerpersopleiding Wiskunde voor de Industrie, richting Wiskunde voor Communicatie en Informatie. Als onderdeel van het werk voor de TUE heb ik in 1998 in Joensuu in Finland gewoond. Als voorbereiding hierop heb ik een fulltime intensieve taal- en cultuurcursus van 1 maand aan de universiteit van Jyväskylä gevolgd.
Ik heb gewerkt als wiskundig modelleur en onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam in een project over de relatie tussen het reisgedrag van mensen en de verspreiding van SOA, in het bijzonder HIV, in Sub-Sahara Afrika.
Ik heb de opleiding Science Education and Communication aan de Technische Universiteit Delft afgerond en ben daardoor ook eerstegraadsbevoegd wiskundedocent.
Ik heb een goed aantal jaren ervaring als docent wiskunde en heb in die tijd ook al een redelijk aantal leerlingen weten te enthousiasmeren voor de studie wiskunde of andere exacte studies.
Op dit moment werk ik als docent op de NHL als docent wiskunde aan de Lerarenopleiding Wiskunde en als docent wiskunde op het Praedinius Gymnasium.

In mijn privéleven ben ik vader van twee lieve dochters en echtgenoot van de mooiste en liefste vrouw die ik ken.
Ik lees met plezier en doe dit voor zover mogelijk in de originele taal.
Ik houd van het vergaren van nieuwe kennis en vaardigheden. Ik bestudeer regelmatig verschillende onderwerpen variërend van quatummechanica tot vouwen van origamidoosjes. Een dag niks geleerd is een dag niet geleefd.
Ik houd van muziek en heb een hele brede muzieksmaak variërend van Queen, via Franse chansons en Richard Strauss tot de melancholische Finse muziek van Chisu.
Ik houd van het spelen van het MMO computerspel Everquest waar ik als de vrouwelijke High-Elf wizard rondhuppel in de fantasiewereld Norrath om draken en andere mythische wezens te verslaan.
Ik train sinds 1992 in de Japanse Krijgskunst Aikido.
's Zomers vind ik het fijn om alleen op de fiets lange afstanden door bijvoorbeeld Frankrijk te fietsen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen